Vad är ett medborgardrivet kulturhus?

Royal Eskilstuna är en ideell förening. Det är en förening som du kan gå med i, där det är du som medlem som bestämmer vilka som sitter i styrelsen och vår vision är ett levande medborgardrivet kulturhus vid Järntorget i Nyfors, i gamla biografen Royals lokaler.

En ideell förening innebär att ingen gör detta för pengar. Ingen kan ta ut några pengar ur föreningen. Hela idén är att all vinst ska gå tillbaka in i huset, för att vi tillsammans ska kunna göra ännu mer verksamhet, som kommer oss Eskilstuna-bor i allmänhet, och oss Nyfors-bor i synnerhet – till godo. För varje investerad och intjänad krona gör vi mer kultur, mer samhällsnytta. Ett medborgardrivet kulturhus innebär att vi tillsammans formar huset. Vi i den nuvarande styrelsen har idéer, visst, massor av idéer och tankar och erfarenheter av hur ett kulturhus blir fantastiskt. Men det är också ditt hus. Dina idéer och tankar och erfarenheter.

Vill du redan nu vara med och påverka? Kom då på våra möten. Kontakta Bengt för att få plats och datum. Du når oss även på info@royaleskilstuna.se. Eller ring 0739-417747 så blir du hänvisad till rätt person.