Vill du engagera dig?

Om oss

Den ideella kulturföreningen Royal Eskilstuna är ett gäng som gillar allt som har med kultur att göra. Därför har vi tagit initiativet till ett kulturhus i den gamla biografen Royals lokaler vid Järntorget i Nyfors. Alla är välkomna att engagera sig i Royal och påverka vad som sker. Tillsammans kan vi skapa aktiviteter och evenemang av alla de slag, ju bredare utbud desto bättre.

Royal är medborgardrivet, vilket betyder att det är medlemmarna som styr hur verksamheten ska se ut. Royal blir alltså vad vi medlemmar göra det till och verksamheten är beroende av ideella insatser.  Eftersom att föreningen är ideell så går alla pengar som kommer in oavkortat in i verksamheten.

På våra möten är alla hjärtligt välkomna, även om man inte sitter i styrelsen eller tidigare varit engagerad. Tid och plats för mötena utannonseras i Royals allmänna Facebookgrupp och här på hemsidan.

Lokalerna på Royal

Salongen möjliggör Live på bio, biofilmer, E-sport-evenemang, konserter, föreläsningar, företagsevenemang, teaterföreställningar och allt annat du kan komma på. I salongen finns det en scen och 264 sittplatser för publik, samt ljud, ljus och bioutrustning.

K100 är en större lokal på ca. 300 kvadrat, där bröllopsfester kan anordnas eller födelsedagar firas. Företag kan ha större sammankomster eller band som inte kräver en större scen kan ha spelningar, osv. Där finns även ett mindre föreningskök.

Foajén är en mötesplats där folk bara kan ta en fika eller arrangera en mindre musik- eller teaterföreställning. I foajén köper du biljetter till allt som händer på Royal eller bokar din egen lokal.

Mötesrummet ska bli ett mindre rum där ca. 15 personer får plats. Det kommer att finnas en whiteboardtavla och en projektor. Mötesrummet är perfekt för affärsmöten och rollspelskvällar. Bygget sätter igång under sommaren 2015.

Alla dessa lokaler kan både föreningar, företag och privatpersoner boka. Alla lokaler är självfallet tillgängliga för alla.

Oklar information? Ring Calle på 0739 41 77 47

Telefonskräck? Maila på  info@royaleskilstuna.se