JAG BRYR MIG

Under februari och mars 2023 driver Royal Eskilstuna en särskild satsning för att uppmärksamma det globala klimatläget. Arbetet går under namnet ‘’jag bryr mig’’ och syftar till att bryta ned klimatfrågan från något oändligt stort och ofattbart till något vi alla kan emotionellt engagera oss i, utan att gå under. Med nyskapande konst, film, försäljning av specialtryckta t-shirtar samt livekonserter vill vi underhålla i det som ofta annars upplevs som mörkt och trist. Genom information och enkla hänvisningar bidrar eventen med tips om hur du på ett lättillgängligt sätt kan bidra till att stötta ett hållbart arbete.

‘’Att engagera sig behöver inte nödvändigtvis betyda att en lägger om hela sin livsstid, det kan vara något så enkelt som att stötta en organisation som arbetar för omställning och klimaträttvisa. Med den här kampanjen vill vi visa hur en kan göra det.’’ - Projektledare, Royal Eskilstuna.

Under dessa två månader sker en insamling till naturskyddsföreningen, insamlingen hittar du här: LÄNK


PROGRAMPUNKTER:

17/2-31/3 - Konstutställning

En samlingsutställning med specialgjorda verk från sex stycken begåvade konstnärer som lyfter ett personligt perspektiv på klimatfrågan, utställningen varar under hela kampanjen. 
Presentation av konstnärerna: HÄR 

1/2-31/3 - Försäljning av klimatmerch

T-shirtar med klimatbudskap tryckta i Eskilstuna på återbrukade textilier.
Designade och tryckta av Fredrik Fagerström. Till salu under samtliga evenemang nedan samt under loppis på Royal 24-26/2 kl 10.00-14.00.

17/2 - JAG BRYR MIG - Klimatkafè med vernissage, estradpoesi & pianokonsert

Ett evenemang för dig med klimatångest, för dig som gillar konst, musik och poesi, eller för dig som bara vill ha något ballt att göra en fredagkväll.
Vernissage för konstutställningen, estradpoesi med hyllade scenpoeten Ingrid Stenlund samt pianokonsert med Eskilstunavirtuosen David Lindström.

>>Länk till event<<

26/2 - BIO: ‘’All of our heartbeats are connected through exploding stars’’ (Guldbaggebelönad)
Mot bakgrund av tsunamin i Japan 2011 är filmen en djupdykning in i en värld av drömmar, dansande plankton och hjärtats mekanismer som landar i vetskapen om att allt hänger ihop. Människor andas ut och haven andas in. Med poetisk skärpa och en blick för de små detaljerna, tar sig filmen an uppdraget att förstå och skildra hur människan och naturen återhämtar sig från ett trauma.
>>Länk till biljetter<<

11/3 - LIVE PÅ SCEN: Angelina Pavanelli med band
Angelina Pavanelli är låtskrivaren och artisten från Eskilstuna som producerar småstadspop på svenska. Hennes musik har beskrivits som vemodig pop med texter som kryper in under skinnet och är aktuell med EPn ”Lika bra vi” som släpps under våren 2023. Artisten är aktiv i sitt klimatengagemang sedan 10 år tillbaka och ser fram emot att klimatfrågan får ta mer plats inom svensk pop-industri. 

Lokalerna är tillgänlighetsanpassade. Mer info på: royaleskilstuna.se/kontakt