JAG BRYR MIG

Under februari och mars 2023 driver Royal Eskilstuna en särskild satsning för att uppmärksamma det globala klimatläget. Arbetet går under namnet ‘’jag bryr mig’’ och syftar till att bryta ned klimatfrågan från något oändligt stort och ofattbart till något vi alla kan emotionellt engagera oss i, utan att gå under. Med nyskapande konst, film, försäljning av specialtryckta t-shirtar samt livekonserter vill vi underhålla i det som ofta annars upplevs som mörkt och trist. Genom information och enkla hänvisningar bidrar eventen med tips om hur du på ett lättillgängligt sätt kan bidra till att stötta ett hållbart arbete.

‘’Att engagera sig behöver inte nödvändigtvis betyda att en lägger om hela sin livsstid, det kan vara något så enkelt som att stötta en organisation som arbetar för omställning och klimaträttvisa. Med den här kampanjen vill vi visa hur en kan göra det.’’ - Projektledare, Royal Eskilstuna.

Under dessa två månader sker en insamling till naturskyddsföreningen, insamlingen hittar du här: LÄNK

Stötta en organisation: 
Naturskyddsföreningen
WWF

Extinction rebellion
Återställ våtmarker
Greenpeace

Fridays for future

PROGRAMPUNKTER:

17/2-31/3 - Konstutställning

En samlingsutställning med specialgjorda verk från sex stycken begåvade konstnärer som lyfter ett personligt perspektiv på klimatfrågan, utställningen varar under hela kampanjen. Presentation av konstnärerna: HÄR 

Tillfälle att se utställningen under samtliga event nedan samt övriga arrangemang. Be om privat visning genom att maila en förfrågan.

1/2-31/3 - Försäljning av klimatmerch

T-shirtar med klimatbudskap tryckta i Eskilstuna på återbrukade textilier.
Designade och tryckta av Fredrik Fagerström. Till salu under samtliga evenemang nedan samt under loppis på Royal 26/2 kl 10.00-14.00.

17/2 - JAG BRYR MIG - Klimatkafè med vernissage, estradpoesi & pianokonsert

Ett evenemang för dig med klimatångest, för dig som gillar konst, musik och poesi, eller för dig som bara vill ha något ballt att göra en fredagkväll.
Vernissage för konstutställningen, estradpoesi med hyllade scenpoeten Ingrid Stenlund samt pianokonsert med Eskilstunavirtuosen David Lindström.

>>Länk till event<<

26/2 - BIO: ‘’All of our heartbeats are connected through exploding stars’’ (Guldbaggebelönad)
Mot bakgrund av tsunamin i Japan 2011 är filmen en djupdykning in i en värld av drömmar, dansande plankton och hjärtats mekanismer som landar i vetskapen om att allt hänger ihop. Människor andas ut och haven andas in. Med poetisk skärpa och en blick för de små detaljerna, tar sig filmen an uppdraget att förstå och skildra hur människan och naturen återhämtar sig från ett trauma.
>>Länk till biljetter<<

17/3 - LIVE: Flammentanz // Angelina Pavanelli // DJ Dieseldanno

FLAMMENTANZ är Frida Herchenröthers soloprojekt. Präglad av svenska hymner och tyska rötter blommar hennes ljudande knoppar ut i en kombination av visor och elektroniska ljudlandskap på svenska, tyska och engelska. Just nu jobbar hon med att färdigställa sin debutskiva Transformation, som är planerad att släppas till hösten 2023 på indielabeln Jordskalv.

ANGELINA PAVANELLI i är låtskrivaren och artisten från Eskilstuna som producerar småstadspop på svenska. Hennes musik har beskrivits som vemodig pop med texter som kryper in under skinnet och är aktuell med EPn ”Lika bra vi” som släpps våren 2023. Med sig till Royal har hon ett band på 5 och texter om allt från kärlek till klimatångest. 

DIESELDANNO är en DJ som har spelat på många olika klubbar och event i Stockholm, Malmö och Eskilstuna, och vet hur man sätter stämningen. Denna gång kommer ni få höra en skön mix av soul, disco, reggaeton och afrobeats.

<<Länk till event>>

Lokalerna är tillgänlighetsanpassade. Mer info på: royaleskilstuna.se/kontakt